Neko je rekao da postoji tri životna doba čoveka: mladost, srednje doba i divno izgledate! 

Upravo je ovo deviza naše kozmetičke linije NINA_NATURAL, jer naša cela kozmetička linija je bazirana na SMILJU, poznatoj kao "biljka besmrtnosti", jer kada se njeni cvetovi uberu ne venu, ne menjaju boju i zadržavaju svoj miris. Još odavnina je poznato njeno anti-aging dejstvo...(usporava procese starenja kože)!

Svaka žena se pita kako usporiti starenje kože?

Pa čak i ako se pribegne skupim estetskim procedurama, koža i dalje mora da se neguje,da se hidrira i nahrani, kako ubačeni hijaluronski fileri ne bi brzo destriurali!

Naša koža stari zbog mnogo različitih faktora. Mnogi su neizbežni prirodnog toka, tzv biološko starenje, ali i zbog mnogih spoljašnjih faktora koji dovode do prekomernog ubrzanog starenja, kao što je UV zračenje, zagađen vazduh, pušenje, ishrana i nedostatak nege!
Starenje koze se ispoljava na više načina: pojavom bora, gubitkom volumena, gubitkom elastičnosti.... Sa gubitkom elastičnosti koža postaje manje zategnuta i javljaju se duboke bore.


Promene starenja dešavaju se u sva tri sloja kože:

-U epidermisu se smanjuje obnova ćelija, pa koža postaje gruba i suva!

-U dermisu već od 25 godine opadaju gradivni elementi kože, gubi se hijaluronska kiselina, pa se smanjuje sposobnost da ćelije vežu vodu. Kolagen i elastin su podložniji pucanju, a takođe i cirkulacija se smanjuje, i snadbevanje kože kiseonikom. To kao posledicu imamo smanjenje svežine, blistavosti kože, mladalačkog izgleda i pojava bora.
-U hipodermisu najupadljivije je smanjenje adipocita - ćelija koje skladište lipide, pa samim tim pojava u gubitku volumena i dubokim borama.


Kod stvaranja naših proizvoda,vodili smo računa da se sva tri sloja kože zaštite, da se koža "napoji", hidira i da kombinacijom prirodnih preparata,gde je glavni sastojak smilje se zaustavi ubrzani proces starenja, da delujemo na zaštitu kože upravo od tih spoljnih faktora, koji ubrzavaju upravo gubitak volumena i blistavosti kože!